Pečená kachna s jablky
Suroviny
1 kachna
1 kachní játra
500 g jablek
30 g cukru
40 g másla
80 g mandlí
50 ml bílého vína
sůl
Postup
Očištěnou,omytou a osolenou kachnu dáme do pekáče, podlijeme nepatrně vodou, tučná místa propícháme vidličkou a dáme péci. Játra pečeme současně s kachnou. Za občasného polévání šťávou z kachny a podlévání vývarem upečeme kachnu dozlatova. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější díly, případně nakrájíme z jablek kroužky, posypeme cukrem a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Pokapeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Játra nakrájíme na plátky, přimícháme je k jablkům a ještě mírně prohřejeme. Dušenými jablky obložíme kachnu. Jablečnou dušeninu sypeme na povrchu oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi.
Příloha: rýže okořeněná kari kořením
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10 479x
Komentáře receptu Pečená kachna s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!