Brynzové halušky
Suroviny
600 g syrových brambor (4 velké)
400 g hladké mouky
1 vejce
1 dl vařící vody
250 g brynzy
150 až 200 g slaniny
Postup
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší množství vody a do vařící vody haluškové těsto přes cedník na noky tvarujeme. Pokud nemáte cedník na noky ( má asi 1 cm velké kulaté otvory), vykrajujte těsto lžící. Než se začne vařit voda, na hluboké pánvi rozpustíme nadrobno pokrájenou slaninu, přikryjeme pokličkou, aby nevychladla. Uvařené halušky dáváme ke slanině, promícháme, aby se neslepily. Nakonec vmícháme brynzu. Kdo má rád slaninu i navrch, může ji dát na hotové jídlo na talíři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 001x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brynzové halušky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!