Buchta z kompotu

Suroviny

1 velká sklenice kompotovaného ovoce
4 vejce
200 g cukru
150 ml oleje
1,5 lžičky jedlé sody
350 g polohrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vejce, olej a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme šťávu ze zavařeného kompotu. V mouce rozmícháme jedlou sodu a mouku přidáme do těsta. Nakonec lehce vmícháme kompotované ovoce. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vytopené troubě.
Poznámka: Je vhodnější kompot z drobnějšího ovoce - angreštů, třešní, višní, rybízu apod. Barva moučníku se mění podle druhu použitého kompotu.
Poznámka:Na obrázku je varianta tohoto moučníku s dýňovým kompotem, povrch je posypán ještě před pečením kokosovou moučkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Buchta z kompotu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist