Hastrmani
Suroviny
500 g hrubé mouky
4 lžíce vlažného mléka
1 lžíčka cukru
30 g kvasnic
250 g tuku
Postup
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme je vzejít. Tuk si rozpustíme a necháme zchladnout. Ze všech připravených surovin vypracujeme hladké těsto - vařečkou nebo ve hnětači. Bochánek těsta ponoříme na 2 hodiny do studené vody - proto se toto cukroví jmenuje po hastrmanech. Potom je vyjmeme, vysušíme v utěrce, na pomoučeném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary (např. hvězdičky. Pečeme do růžova na lehce vymaštěném plechu (stačí vytřít obalem od másla či Hery). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 615x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hastrmani
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!