Zeleninový salát s křenovou zálivkou
Suroviny
2 mrkve
250 g červeného zelí
250 g celeru
1 lžíce strouhaného křenu
2 jablka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
100 ml smetany ke šlehání
cukr
Postup
Očištěnou a omytou mrkev a celer a také omytá jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Zelí nakrouháme (nakrájíme na proužky), předvaříme 3 minuty v osolené vařící vodě a dáme okapat. Smetanu zpola ušleháme, vmícháme do ní špetku cukru, citronovou šťávu, strouhaný křen a okořeníme ji mletým pepřem. Zelí s ostatní zeleninou spolu smícháme a přelijeme vychlazenou zálivkou.
Poznámky:
Místo smetany ke šlehání lze také použít bílý jogurt.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zeleninový salát s křenovou zálivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!