Vepřové řízky zapečené se zelím
Suroviny
400 g vepřových řízků
sůl
pepř
2 lžíce oleje
4 jalovčinky
1 bobkový list
50 g slaniny
2 cibule
500 g kysaného zelí
500 g brambor
250 ml smetany
150 g zakysané smetany
1 lžička majoránky
kmín
Postup
Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme na rozehřátém oleji s bobkovým listem a jalovčinkami. Vyjmeme z pánve. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky, slaninu také nakrájíme na kostičky - na uvolněné pánvi necháme slaninu lehce rozškvařit, zpěníme na ni cibuli a přimícháme kysané zelí. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymaštěné zapékací misky vkládáme po vrstvách kysané zelí, naso a brambory. Zalijeme smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, majoránkou, solí a pepřem. Zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 50 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 108x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové řízky zapečené se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!