Vavřinecké maso

Suroviny

800 g libového vepřového masa
3 lžíce oleje
sůl
pepř
1 sklenka červeného vína
1 lžíce drceného koriandru

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky (velké stejně jako na guláš). Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a přivedeme do varu.. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Vmícháme koriandr a opět dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne. Vínem podléváme podle potřeby - cílový stav je měkké a voňavé maso a šťáva téměř vysmahnutá. Podáváme s těstovinami, s rýží, s bramborem - jak je libo. Snad jen náš český houskový knedlík tu není příliš vhodný. A pokud zbylo po vaření ještě něco vína v láhvi, nestydíme se a podáváme jej také jako vhodný doplněk.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 694x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vavřinecké maso


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist