Vavřinecké maso
Suroviny
800 g libového vepřového masa
3 lžíce oleje
sůl
pepř
1 sklenka červeného vína
1 lžíce drceného koriandru
Postup
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky (velké stejně jako na guláš). Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a přivedeme do varu.. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Vmícháme koriandr a opět dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne. Vínem podléváme podle potřeby - cílový stav je měkké a voňavé maso a šťáva téměř vysmahnutá. Podáváme s těstovinami, s rýží, s bramborem - jak je libo. Snad jen náš český houskový knedlík tu není příliš vhodný. A pokud zbylo po vaření ještě něco vína v láhvi, nestydíme se a podáváme jej také jako vhodný doplněk.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 694x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vavřinecké maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!