Kuře ala tetřev
Suroviny
1 kuře
0,5 l bílého vína
2 lžíce octa
1 dcl vody
150 g špeku
4 velké cibule
sůl
pepř
5 ks jalovce
10 ks celého pepře 3 ks bob.listu
5 ks nového koření zakysaná smetana nebo pomazánkové máslo
Postup
Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne. Druhý den nakrájíme cibuli a špek na kostičky, touto směsí posypeme kompletně dno většího hlubokého plechu, navrch dáme porce kuřete, podléváme lákem a něco přes hodinu pečeme. Cibule by měla dost ztmavnout. Po upečení kuře vyjmeme, zbylou směs přepasírujeme. Do omáčky zavaříme kysanou smetanu nebo pomazánkové máslo a dáme ještě na chvíli prohřát porce kuřete.
Podáváme s houskovým knedlíkem a rybízem ala brusinky.
Poznámka:
Chutná lépe než svíčková a přitom je to jednoduché.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 872x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře ala tetřev
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!