Lívance

Suroviny

20 g kvasnic
40 g cukru
300 g hladké mouky
500 ml mléka
citronová kůra
muškátový květ
20 g másta
2 vejce
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Asi polovinu mléka trochu zahřejeme, aby bylo vlahé, přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobíme kvasnice. Necháme kynout v nádobě přikryté utěrkou. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Odvážíme si ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a vlahý tuk. Dobře zamícháme (můžeme i krátce rozšlehat). Celou nádobu s těstem opět přikryjeme a necháme kynout na teplém místě. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, můžeme začít lívance péct. Používáme lívanečník, těsto lijeme do důlků vytřených lehce tukem. Jakmile začínají na pečené straně hnědnout, obracíme je.Hotové lívance můžeme potřít zavařeninou a ozdobit tvarohem, lze je také posypat cukrem se skořicí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 672x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist