Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
sůl
1 cibule
40 g másla
5 lžic masového vývaru
pepř
muškátový oříšek
1 červené jablko
500 g vepřových plátků z kýty
100 g eidamu

recept nemá fotografii

Postup

Očištěné kapustičky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut - pozor, bez pokličky! Kapustičky scedíme, necháme zchladnout a poté nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky (podle toho, jak máme kapustičky velké). Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na másle, přidáme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Omyté neoloupané jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a ještě asi minutu dusíme. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém tuku asi 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Zapékací misku vytřeme lehce máslem, narovnáme do ní vepřové řízky, zakryjeme zeleninou a zasypeme strouhaným eidamem. Zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale i bramborová kaše.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky s růžičkovou kapustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist