Vepřové plátky s růžičkovou kapustou
Suroviny
500 g růžičkové kapusty
sůl
1 cibule
40 g másla
5 lžic masového vývaru
pepř
muškátový oříšek
1 červené jablko
500 g vepřových plátků z kýty
100 g eidamu
Postup
Očištěné kapustičky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut - pozor, bez pokličky! Kapustičky scedíme, necháme zchladnout a poté nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky (podle toho, jak máme kapustičky velké). Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na másle, přidáme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Omyté neoloupané jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a ještě asi minutu dusíme. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém tuku asi 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Zapékací misku vytřeme lehce máslem, narovnáme do ní vepřové řízky, zakryjeme zeleninou a zasypeme strouhaným eidamem. Zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale i bramborová kaše.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky s růžičkovou kapustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!