Gulášová rychlá
Suroviny
1 gulášová svačinová polévka
4 brambory
1 zelená paprika
3 špekáčky
1 feferonka
1 menší pórek
Postup
Gulášovou pytlíkovou polévku se mi nikdy nepodařilo překonat, a tak záleží jen na tom, jaký druh si vyberu a jak jej vylepším. Zde je tedy malá inspirace...
Dáme vařit asi 1,5 l vody. Oloupeme si brambory, nakrájíme je na kostky a přidáme do vody. Očistíme a nakrájíme také další zeleninu, ale tu budeme přidávat až později. Oloupeme špekáčky a nakrájíme na půlkolečka. Jakmile se voda vaří, přidáme hmotu na gulášovou polévku, pórek nakrájený na kolečka, proužky papriky a nakrájenou feferonku. Povaříme doporučovaných deset minut. Špekáčky opečeme na troše másla a přidáme do polévky až téměř nakonec. Nezkazíme také ozdobením polévky jakoukoliv zelenou natí. Podáváme samozřejmě s čerstvým pečivem.
Poznámky:
máte-li k dispozici libeček, dejte je vařit vcelku do polévky v okamžiku, kdy vkládáte brambory. Po uvaření z polévky vyndejte.
feferonku můžete vynechat, zvláště je-li polévka určena také pro děti
použít lze samozřejmě jakoukoliv měkkou uzeninu nebo i klobásu - tu však není třeba opékat předem
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 692x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Gulášová rychlá
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!