Ledové kačenky
Suroviny
125 g medu
125 g cukru
75 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
3 mleté hřebíčky
1 lžička pomerančové kůry
400 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
250 g moučkového cukru na polevu
kandované ovoce na ozdobení
Postup
Med s cukrem a máslem rozehřejeme, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Do vlahého vmnícháme vejce, skořici, hřebíček s strouhanou pomerančovou kůru (může být i sušená nebo lze použít pomerančovou tresť). Jedlou sodu prosijeme do mouky a postupně vmícháme do medové hmoty. Těsto necháme odležet 2 až tři dny na teplém místě.
Troubu si předehřejeme asi na 175 stupňů. Plechy si vyložíme papírem na pečení . Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 5 mm a vykrajujeme z něj své oblíbené (geometrické) tvary. Při uvedené teplotě pečeme asi 10 minut.
Na polevu si umícháme 250 g moučkového cukru se 4 lžicemi horké vody a potíráme tím sušenky. Ještě vlhké zdobíme malými kousky barevného kandovaného ovoce .
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 410x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ledové kačenky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!