Ledové kačenky

Suroviny

125 g medu
125 g cukru
75 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
3 mleté hřebíčky
1 lžička pomerančové kůry
400 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
250 g moučkového cukru na polevu
kandované ovoce na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Med s cukrem a máslem rozehřejeme, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Do vlahého vmnícháme vejce, skořici, hřebíček s strouhanou pomerančovou kůru (může být i sušená nebo lze použít pomerančovou tresť). Jedlou sodu prosijeme do mouky a postupně vmícháme do medové hmoty. Těsto necháme odležet 2 až tři dny na teplém místě.
Troubu si předehřejeme asi na 175 stupňů. Plechy si vyložíme papírem na pečení . Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 5 mm a vykrajujeme z něj své oblíbené (geometrické) tvary. Při uvedené teplotě pečeme asi 10 minut.
Na polevu si umícháme 250 g moučkového cukru se 4 lžicemi horké vody a potíráme tím sušenky. Ještě vlhké zdobíme malými kousky barevného kandovaného ovoce .

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 410x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledové kačenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist