Zelný salát se sušeným ovocem

Suroviny

800 g bílého zelí
100 g sušených švestek
4 lžíce mandlí
Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce mléka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Při přípravě tohoto salátu dělám často změny v surovinách. Sušené švestky lze nahradit i jiným sušeným ovocem - třeba datlemi, ale i rozinkami. Ořechy lze také nahradit opraženými slunečnicovými semínky. Vyřádit se můžeme i u majonézy - lze použít 4 lžíce vaší oblíbené majonézy, ale potom nepřidáváme jogurt.
Zelí očistíme, opláchneme a nakrouháme na nudličky. Sušené ovoce nakrájíme na kousky (rozinky nekrájíme). Mandle oloupeme, pokrájíme a opražíme. V salátové míse si umícháme majonézovou zálivku a smícháme s ní připravené zelí a sušené ovoce. Necháme odležet alespoň půl hodiny v ledničce. Před podáváním posypeme opečenými mandlemi. Salát lze použít samostatně, ale i jako slavnostní přílohu např. ke kuřeti.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 730x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát se sušeným ovocem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist