Skorošopský salát
Suroviny
1 kg rajčat
500 g paprik
plátek balkánského sýra
500 g točeného salámu
Postup
Tento salát připravuji často v době, kdy je k dispozici dostatek levných paprik a rajčat, tedy uprostřed vrcholícícho léta (často i na dovolené). Rozpočet je pro čtyřčlennou rodinu, a pokud je salát míněn jako oběd nebo večeře, je k tomu potřeba přidat šišku měkkého chleba.
Rajčata opláchneme a nakrájíme na osminky. Papriky zbavíme jader, opláchneme a nakrájíme na proužky. Uzeninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Balkánský sýr (nebo sýr Istambul) nakrouháme na okurkovém struhadle. Všechny připravené suroviny promícháme. V létě je salát nejchutnější vychlazený.
Vegetariánskou variantou tohoto salátu získáme, když vynecháme uzeninu a nahradíme ji salátovou okurkou (viz obrázek).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 477x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Skorošopský salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!