Zelný salát I
Suroviny
600 g bílého hlávkového zelí
sůl
ocet
mletý kmín
pepř
Zálivka
6 lžic oleje
2 lžíce octa
1 lžička hořčice
Postup
Hlávku zelí zbavíme vrchních porušených listů, omyjeme ji v octové vodě, rozdělíme na čtvrtiny a vyjmeme košťál. Potom zelí nakrouháme (na drobno nakrájíme) a vložíme do větší mísy. Posypeme je hrstí soli, dobře promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme přes noc odležet v chladnu. Druhý den zelí přes síto propláchneme studenou vodou, abychom jej zbavili přebytečné soli. Zelí utěrkou vysušíme, dáme do mísy, okořeníme mletým kmínem, pepřem a zalijeme zálivkou z výše uvedených surovin. Salát promícháme a ihned podáváme.
Varianta:
Chceme-li si pohrát, můžeme stejným způsobem připravit červené zelí. Podáváme pak část bílého a červeného zelí. Hezky to ladí oku, ale i zpestří chuť, protože červené zelí je chuťově výraznější.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 612x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelný salát I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!