Rajčatový salát s feferonkami a rýží
Suroviny
500 g rajčat
1 salátová okurka
150 g vařené rýže
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
mletá paprika
mletý pepř
1 lžička cukru
1 jemně nastrouhaná cibule
2 nadrobno nasekané feferonky
Postup
Nejdříve si připravíme zálivku smícháním uvedených surovin. Poté si omyjeme rajčata a nakrájíme je na osminky, oloupanou okurku nakrájíme ozdobným nožem na plátky. Vložíme do mísy se zálivkou, přidáme vařenou rýži a promícháme. Tento salát je třeba nechat v chladničce uležet asi 1 až dvě hodiny. Většinou slouží jako lehká večeřa nebo jako příloha k lehkému jídlu (drůbeži apod.).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 432x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajčatový salát s feferonkami a rýží
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!