Drůbeží salát s pórkem a oříšky

Suroviny

400 g drůbežích prsíček
300 g pórku
70 g lískových oříšků
100 g majonézy
1 bílý jogurt
sůl
mletý pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička kari koření
špetka cukru

recept nemá fotografii

Postup

Drůbeží prsíčka osolíme, opepříme a opečeme je na ohřátém oleji za častého obracení. Lze však také místo prsíček využít jiné části drůbežího masa. Vychladlé maso nakrájíme na nudličky. Pórek si nakrájíme na kolečka (pouze jeho bílou část) a dáme povařit na 2 minuty do osolené vody. Potom přecedíme a necháme vychladnout. Smícháme si majonézu s bílým jogurtem, citronovou šťávou , pepřem, solí, cukrem a kari. Oříšky si jeně nasekáme, polovinu jich vmícháme do ochucené majonézy a druhou polovinu si odložíme na ozdobení salátu. Pórek smícháme s masem a lehce vmícháme majonézu. Salát necháme asi hodinu vychladit v ledničce, před podáváním posypeme zbylými oříšky.
Jde o salát spíše svačinový - obsahem majonézy, i když odlehčené jogurtem, vzdáleně připomíná oblíbené prodávané saláty. Lze jej dozdobit plátky zeleniny, kterou máme k dispozici a hladovcům podávat s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 548x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Drůbeží salát s pórkem a oříšky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist