Letní zeleninová večeře
Suroviny
1 hlávkový salát
6 rajčat
1/4 hlávky bílého zelí
4 mrkve
1 malá salátová okurka
1 červená paprika
1 zelená paprika
250 g eidamu
250 g šunky
6 vajec uvařených natvrdo
1 malá cibule
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
Zálivka:
1 malá cibule
2 vejce vařená natvrdo
1/8 l oleje
5 lžic vinného octa
1 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
špetka cukru
Postup
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli oloupeme a nastrouháme do mísy na salát, přidáme prolisované žloutky ze dvou vařených vajec a na drobno nasekané bílky. Postupně přidáváme po troškách olej, ocet, horčici, okořeníme pepřem, přidáme špetku cukru a osolíme. Zálivku necháme v chladu rozležet nejméně půl hodiny. Všechnu zeleninu si dobře očistíme, opereme a necháme okapat. Zelí nakrouháme, okurku nakrájíme na plátky (máme-li, tak vroubkovaným nožem), papriku na proužky a rajčata na osminky. Na rozdíl od většiny jiných salátů, zeleninu nemícháme, ale pro každého připravíme talíř, na který položíme listy hlávkového salátu a na ně položíme po kopečku jednotlivých zelenin. Zelí posypeme tlučeným kmínem, papriky kolečky cibule, rajčata a kolečka vajec pažitkou, mrkev petrželkou. Zeleninu doplníme kopečkem nastrouhaného sýra a plátky šunky. Zálivku podáváme zvlášť - každý si poslouží podle chuti. Tento salát většinou podáváme s čerstvým pečivem a jak již říká jeho jména - jako letní večeři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 670x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Letní zeleninová večeře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!