Zeleninový salát pro gurmány
Suroviny
1 hlávka salátu
4 rajčata
2 cibule
1 svazek ředkviček
250 g šunkového salámu
2 plátky bílé veky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
Zálivka:
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce nastrouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
Postup
Jednotlivé listy salátu (hlávkový, ledový) pečlivě opereme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky. Také ředkvičky důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka, opraná rajčata nakrájíme na plátky. Šunkový salám (případně šunku nebo pečené drůbeží maso) nakrájíme na nudličky. Hlubší salátovou mísu vytřeme česnekem a všechny nakrájené suroviny v ní promícháme. Smícháme suroviny na zálivku. Veku si rozkrájíme na kostičky a opečeme na másle do zlatova. Jednotlivé porce salátu polijeme zálivkou a posypeme osmaženými kostičkami veky. Salát je určen na lehkou večeři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 430x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zeleninový salát pro gurmány
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!