Zeleninový salát pro gurmány

Suroviny

1 hlávka salátu
4 rajčata
2 cibule
1 svazek ředkviček
250 g šunkového salámu
2 plátky bílé veky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
Zálivka:
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce nastrouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Jednotlivé listy salátu (hlávkový, ledový) pečlivě opereme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky. Také ředkvičky důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka, opraná rajčata nakrájíme na plátky. Šunkový salám (případně šunku nebo pečené drůbeží maso) nakrájíme na nudličky. Hlubší salátovou mísu vytřeme česnekem a všechny nakrájené suroviny v ní promícháme. Smícháme suroviny na zálivku. Veku si rozkrájíme na kostičky a opečeme na másle do zlatova. Jednotlivé porce salátu polijeme zálivkou a posypeme osmaženými kostičkami veky. Salát je určen na lehkou večeři.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 369x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát pro gurmány


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist