Hlávkový salát s pomerančem
Suroviny
2 hlávky salátu
2 pomeranče
Zálivka:
šťáva z poloviny citronu
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
Postup
Jednotlivé listy salátu pečlivě opereme a necháme okapat. Nakrájíme je na větší kousky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a každý plátek potom na čtvrtky a zbavíme je jader. V míse umícháme zálivku z uvedených surovin a vmícháme do ní salát a nakrájené pomeranče. Salát ihned podáváme. Jde o salát podávaný většinou jako doplněk nějakého masitého jídla.
Obměna:
Olej můžeme nahradit 200 ml zakysané řidší smetany, pepř trochou cukru. V tomto případě přidáme o jeden pomeranč navíc.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 606x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hlávkový salát s pomerančem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!