Hlávkový salát s vejcem a cibulí
Suroviny
2 hlávky salátu
1 vejce
Zálivka:
2 lžíce octa
6 lžic vody
sůl
mletý pepř
1 cibule
2 lžíce oleje
Postup
Jednotlivé listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme okapat. Natrháme je na menší kousky nebo nakrájíme na širší proužky. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Z výše uvedených surovin si umícháme zálivku a promícháme ji se salátem. Každou porci salátu ozdobíme plátkem vařeného vejce. Salát ihned podáváme. Jde o salát podávaný nejčastěji k jídlu.
Poznámka: stejným způsobem lze použít i mladý ledový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 630x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hlávkový salát s vejcem a cibulí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!