Plněná vepřová roláda

Suroviny

800 g bůčku bez kostí a kůže
1 lžička soli
trochu pepře
2 jablka
12 sušených švestek bez pecek
2 lžíce oleje
250 ml masového vývaru
150 g smetanového jogurtu
2 lžičky Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Plát masa (nemusí to být nutně bůček) potřeme solí a pepřem. Jablka oloupáme, rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme vnitřek a rozkrájíme na drobno. Sušené švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na plát masa a pevně srolujeme. Roládu svážeme nití. Na pekáči si rozpálíme olej a roládu na něj rychle osmahneme ze všech stran. Poté ztlumíme příkon tepla, roládu podlijeme vývarem a při nížší teplotě necháme dusit do měkka. Kontrolujeme dušení a přiléváme vývar podle potřeby. Posledních 30 minut dušení podléváme častěji. Nakonec pečeme roládu 10 minut v odkryté nádobě. Celková doba dušení je asi 90 minut. Hotovou roládu vyndáme z pekáče a odložíme ji, aby nevychladla. Smícháme jogurt se Solamylem, vmícháme jej do šťávy a necháme vzkypět. Omáčku dochutíme podle potřeby.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše, kompot z dušených jablek nebo salát z červeného zelí. Dobře lze použít i zbylou studenou pečeni. Nakrájíme ji na plátky, položíme např. na celozrnný chléb a potřeme pomazánkou připravenou z majonézy ochucené nastrouhanými jablky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 351x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná vepřová roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist