Plněná vepřová roláda
Suroviny
800 g bůčku bez kostí a kůže
1 lžička soli
trochu pepře
2 jablka
12 sušených švestek bez pecek
2 lžíce oleje
250 ml masového vývaru
150 g smetanového jogurtu
2 lžičky Solamylu
Postup
Plát masa (nemusí to být nutně bůček) potřeme solí a pepřem. Jablka oloupáme, rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme vnitřek a rozkrájíme na drobno. Sušené švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na plát masa a pevně srolujeme. Roládu svážeme nití. Na pekáči si rozpálíme olej a roládu na něj rychle osmahneme ze všech stran. Poté ztlumíme příkon tepla, roládu podlijeme vývarem a při nížší teplotě necháme dusit do měkka. Kontrolujeme dušení a přiléváme vývar podle potřeby. Posledních 30 minut dušení podléváme častěji. Nakonec pečeme roládu 10 minut v odkryté nádobě. Celková doba dušení je asi 90 minut. Hotovou roládu vyndáme z pekáče a odložíme ji, aby nevychladla. Smícháme jogurt se Solamylem, vmícháme jej do šťávy a necháme vzkypět. Omáčku dochutíme podle potřeby.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše, kompot z dušených jablek nebo salát z červeného zelí. Dobře lze použít i zbylou studenou pečeni. Nakrájíme ji na plátky, položíme např. na celozrnný chléb a potřeme pomazánkou připravenou z majonézy ochucené nastrouhanými jablky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 351x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněná vepřová roláda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!