Vepřové závitky se zelím
Suroviny
4 vepřové plátky
200 g kyselého zelí
100 g šunky
1 cibule
půl lžičky kmínu
pepř
sůl
Aromat (Vegeta)
Postup
Plátky masa (nelépe z vepřové kýty) lehce naklepeme, posypeme kmínem, mletým pepřem a Aromatem nebo Vegetou. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, je-li hrubě nakrájené, ještě jej pokrájíme na jemno. Také šunku si nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji a smícháme se zelím a šunkou. Touto směsí poklademe plátky masa, zabalíme do závitků, upevmíme svorkou, jehlou na závitky nebo zavážeme nití. Závitky vložíme do malého vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Ke konci dušení můžeme přidat některou z hotových šťáv k vepřovému masu. Jako příloha je možná rýže, brambory, bramoborová kaše. Příloha jakékoliv syrové zeleniny nebo zeleninový salát není rozhodně na závadu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 927x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové závitky se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!