Rybí polévka II
Suroviny
2 hlavy z kapra
1 porce kapra
400 g másla
1/8 l sladké smetany
lžíce bílého vína
sůl
cibule
pór
kořenová zelenina
zelená petrželka
strouhaný zázvor
Postup
Očištěné a rozpůlené hlavy kapra, kosti a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s cibulí a pórem. Jakmile se maso odděluje od kostí, vývar procedíme, zahustíme jej světlou jíškou z másla a lžíce mouky a povaříme. Potom do polévky vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsme předem osmahli na kousku másla. Také jednu porci kapra opečeme zvlášť na másle, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem. Nakonec přidáme lžíci vína. Podáváme s osmaženou houskou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 722x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí polévka II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!