Pikantní kapr v alobalu
Suroviny
4 porce kapra
50 g másla
100 g jablek
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sterilovaných hub
3 lžíce bílého vína
sardelová pasta
citronová kůra
2 kyselé okurky
1 cibule
sůl
Postup
Očištěné porce kapra (samozřejmě s kůží) pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Potom je osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Opečené porce vyjmeme a položíme každou na přiměřeně velký plát alobalu. Na másle, na kterém jsme opékali kapra, opečeme na plátky nakrájená jablka, vyjmeme je a urovnáme je na porce kapra. V másle pak osmažíme sterilované hříbky, sardelovou pastu, citronovou kůru, rajčatový protlak, na kolečka nakrájené kyselé okurky a cibuli, zalijeme vínem, krátce povaříme. Směs rozdělíme opět na porce kapra. Každou porci kapra dobře uzavřeme do alobalu, vložíme na pekáček a krátce zapečeme v horké troubě. Kapra podáváme v alobalu s vařenými brambory.
Praktická poznámka:
Máte-li jakékoliv výhrady k alobalu, lze samozžejmě stejného cíle dosáhnout i tak, že porce kapra vložíte nasucho do zapékací misky, navršíte na něj opečená jablka a pikantní směs a krátce zapečete.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 071x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní kapr v alobalu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!