Babiččina strouhánková polévka
Suroviny
1 ,5 l vody
sůl
120 g kořenové zeleniny
40 g másla
50 g mouky
1-2 vejce
hrst sušených hub
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Do vařící osolené vody přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a případně i spařenou kapustu) a případně i sušené nebo čerstvé houby. Můžeme přidat i některou polévkovou masovou kostku. Z másla a hladké mouky si připravíme světležlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a usmažíme tak vajíčkovou drobenku. Potom zalijeme drobenku zeleninovou polévkou a vše ještě chvíli povaříme. Před podáváním okořeníme polévku mletým nebo tlučeným pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou nebo jinou zelenou natí (libečkem,, celerovou natí).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 270x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Babiččina strouhánková polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!