Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny

1 konzerva tuňáka
6 zelených oliv bez pecek
150 g zmraženého hrášku
280 g sterilované kukuřice
1 paprika
500 g brambor vařených ve slupce
1 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička ostré hořčice
1 lžíce kečupu
česnek
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Uvařené brambory (spíše drobnější) nakrájíme na plátky, papriku opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmražený hrášek a sterilovanou kukuřici, tuňáka z konzervy rozděleného na kousky a olivy pokrájené na poloviny. Štávu ze sterilované kukuřice a tuňáka nevyléváme - asi jednu osminu z ní použijeme na přípravu zálivky na salát. Přidáme do ní olej, ocet, kečup, hořčici, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Zamícháme a zálivku promícháme s ostatními surovinami. Salát necháme v pokojové teplotě krátce odpočinout (trochu se rozleží) a podáváme. Kdo chce k salátu přílohu, může použít cokoliv. Listy čínského zelí, tousty, chléb...
Upozornění: při nákupu tuňáka v konzervě si zjistěte o jakou konzervu jde. Podezřele levné konzervy obsahují sice maso z tuňáka, ale ve formě velmi drobných kousků (skoro nití) a nejsou pro přípravu tohoto salátu vhodné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 858x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát s tuňákem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist