Cibulový salát
Suroviny
8 cibulí (možno i červených)
sůl
mletý pepř
bílé víno
olivový olej
citronová šťáva
Postup
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si uděláme z bílého vína, olivového oleje a citronové šťávy. Množství jednotlivých ingediencí neuvádím, neboť hodně záleží jak na množství cibule, tak i na chuti - je třeba prostě vyzkoušet. Zálivku nalijeme na pokrájenou cibuli a salát necháme v ledničce do druhého dne. Tento salát lze použít jako předkrm, ale i jako přílohu.
Upozornění: Cibule v syrovém stavu je plná vitamínů a toto pomyšlení jistě vyváží to, že bezprostředně po konzumaci takovéto salátu není příliš vhodné chodit mezi lidi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 147x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cibulový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!