Bramborová polévka s hráškem a houbami
Suroviny
1,5 l vody
250 g brambor
100 g zeleného hrášku
100 g čerstvých hub
1 cibule
mletý pepř
majoránka
sůl
2 stroužky česneku
50 g másla
50 g hladké mouky
zelená nať
Postup
Očistíme se brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme je vařit do vody na polévku. Vodu osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Oloupeme si a nakrájíme cibuli, očistíme houby a nakrájíme je na plátky nebo na kostičky. Připravíme si i hrášek - můžeme použít mražený nebo sterilovaný. Připravené suroviny dáme do vařící vody s bramborami. Zvlášť na pánvi si uděláme zlatou jíšku z trochu hladké mouky a másla - rozředíme ji vlahou vodou a vlijeme do polévky. Trochu ještě provaříme. Polévku zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 508x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborová polévka s hráškem a houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!