Voňavá játra
Suroviny
400 g jater
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka tymiánu
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
100 g šunkového salámu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velké jablko
5 rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
zelená petrželka
mletý pepř
500 g brambor
Postup
Nejdříve si uvaříme dobře oprané brambory ve slupce, oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme do zlatova na oleji. Plátky jater (krůtí, kuřecí či vepřová) okořeníme mletým či v hmoždíři utlučeným hřebíčkem a opečeme na másle (oleji). Odložíme je stranou a osolíme (játra solíme vždy až upravená, nikoliv dopředu). Na pánev po opékaných játrech přidáme zbytek oleje a na něm opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a šunkový salám nakrájený na proužky. Přidáme oloupané a nahrubo nakrájené jablko, nasekaná rajčata, tymián, worcesterskou omáčku a asi pět minut podusíme. Do směsi vrátíme opečená brambory, přisolíme, na vrch poklademe plátky jater, přiklopíme a ještě chvíli podusíme. Posypeme krájenou petrželkou a podle chuti ještě opepříme. Můžeme podávat s pečivem nebo chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Voňavá játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!