Voňavá játra

Suroviny

400 g jater
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka tymiánu
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
100 g šunkového salámu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velké jablko
5 rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
zelená petrželka
mletý pepř
500 g brambor

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme dobře oprané brambory ve slupce, oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme do zlatova na oleji. Plátky jater (krůtí, kuřecí či vepřová) okořeníme mletým či v hmoždíři utlučeným hřebíčkem a opečeme na másle (oleji). Odložíme je stranou a osolíme (játra solíme vždy až upravená, nikoliv dopředu). Na pánev po opékaných játrech přidáme zbytek oleje a na něm opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a šunkový salám nakrájený na proužky. Přidáme oloupané a nahrubo nakrájené jablko, nasekaná rajčata, tymián, worcesterskou omáčku a asi pět minut podusíme. Do směsi vrátíme opečená brambory, přisolíme, na vrch poklademe plátky jater, přiklopíme a ještě chvíli podusíme. Posypeme krájenou petrželkou a podle chuti ještě opepříme. Můžeme podávat s pečivem nebo chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavá játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist