Cikánské řezy

Suroviny

250 g hladké mouky
1 lžička kypřícího práčku do pečiva
50 g moučkového cukru
125 g tuku
1 žloutek

Sníh:
3 bílky
100 g pískového cukru
100 g najemno rozstrouhaných ořechů
100 g najemno rozstrouhané čokolády
1 lžíce skořice

recept nemá fotografii

Postup

Kypřící prášek dobře promícháme do mouky. Zvlášť utřeme cukr se změklým tukem, přidáme žloutek a společně našleháme. Přidáme k mouce a zpracujeme těsto. Přikryjeme jej a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom je rozválíme, vložíme na vymaštěný plech a předehřáté troubě zapečeme asi na 200 stupnů - ale pouze dobleda, protože po přidání ořechovo-čokoládového sněhu na povrch budeme ještě dopékat. Bílky dobře ušleháme, postupně přidáváme cukr. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu, ořechy a skořici. Sníh rozetřeme na zapečené těsto a vložíme zpět do trouby se sníženou teplotou (asi na 180 stupňů). Dopékáme až sníh na povrchu ztuhne. Krájíme až po vychladnutí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 229x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cikánské řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist