Peciválky

Suroviny

1 kg brambor
300 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
mléko
mletý mák
moučkový cukr
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme a scedíme. Pak je umeleme, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Z něj pak vyválíme proužky široké asi 1,5 cm a nařízneme je vždy po 1,5 cm po celé délce. Naříznuté proužky těsta vyrovnáme na suchý plech a po obou stranách pečeme dorůžova. Upečené proužky dořízneme na čtverečky a přendáme je na mísu. Přelijeme vařícím mlékem, přiklopíme poklicí, protřeseme a necháme 2-3 minuty odpočinout. Pak scedíme mléko.
Peciválky podáváme posypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 389x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,56 (počet: 9) 7,56 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Peciválky

Jarka: sobota 20. listopadu 2010
Toto není recepty na peciválky. Do tradičních peciválků - vánoční pokrm pocházející z Jičínska - nepatří brambory. Tento recept je na bramborové škubánky.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist