Jemný perník
Suroviny
500 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 kypřící prášek do perníku
500 ml mléka
2 lžíce medu
10 polévkových lžic tuku
2 vejce
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
Postup
V teplém mléce rozpustíme 2 lžíce medu a 10 polévkových lžic rostlinného tuku (nebo použijeme stejné množství oleje). Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu v ní rozmícháme ještě dvě vejce, sekané vlašské ořechy a rozinky. V oddělené misce smícháme polohrubou mouku, cukr, vanilinový cukr a jeden kypřící prášek do perníku. Potom postupně vmícháme mouku s přísadami do mléka s přísadami. Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu nebo větším pekáči při teplotě 150 až 160 stupňů po dobu asi 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 889x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemný perník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!