Jemný perník

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
1 vanilinový cukr
1 kypřící prášek do perníku
500 ml mléka
2 lžíce medu
10 polévkových lžic tuku
2 vejce
2 lžíce sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

V teplém mléce rozpustíme 2 lžíce medu a 10 polévkových lžic rostlinného tuku (nebo použijeme stejné množství oleje). Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu v ní rozmícháme ještě dvě vejce, sekané vlašské ořechy a rozinky. V oddělené misce smícháme polohrubou mouku, cukr, vanilinový cukr a jeden kypřící prášek do perníku. Potom postupně vmícháme mouku s přísadami do mléka s přísadami. Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu nebo větším pekáči při teplotě 150 až 160 stupňů po dobu asi 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 889x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný perník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist