Vaječná tlačenka
Suroviny
4-6 vajec
20 dkg měkkého salámu (dietní)
1 sklenice nakládané zeleniny (Hradišťanka, Moravanka)
2 majolky (malé ve vaničce)
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
1/4 kostičky masoxu
Postup
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek rozkrájíme na proužky či kostičky. Žloutky zatím odložíme, nelze je přidat hned na začátku, aby se tlačenka nezabarvila na žluto. Také dietní salám nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájený bílek a salám smícháme s majolkou. V láku z nakládané zeleniny rozpustíme želatinu a připravíme ji dle návodu. (Přivést k varu, ale nesmí se vařit!) Ve 200 ml vody rozvaříme masox a přidáme do želatiny. Zchladlou želatinu lehce zamícháme do směsi majonézy, salámu a bílku a přidáme ještě vařený žloutek nakrájený na kousky. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a tlačenku do ní nalijeme. Necháme ztuhnout, potom vyklopíme a krájíme na plátky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 323x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vaječná tlačenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!