Portugalské maso
Suroviny
1 kg vepřového ramínka
200 ml červeného vína
12 zrnek pepře
5 hřebíčků
1 lžička oregana
1 lžička skořice
3 cibule
4 rajčata
1 velká karotka
3 jablka
10 zelených oliv
sůl
3 lžíce oleje
Postup
Víno svaříme s kořením a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a zalijeme vychladlým okořeněným vínem. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce. Na pekáči rozpálíme olej, na něm opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a také na kolečka nakrájenou karotku, opečeme a vložíme oloupaná jablka, každé rozdělené na 8 kousků. Pak přidáme maso s vínem a kořením, osolíme pekáč přikryjeme a zvolna asi hodinu pečeme, až je maso měkké. Před dokončením pokrm vyjmeme celá koření, poprášíme pokrm skořicí a ozdobíme olivami. Podáváme výhradně s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 941x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Portugalské maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!