Grilované ryby s brusinkami
Suroviny
4 porce ryby
sůl
1/2 lžíce mletého černého nebo bílého pepře
4 lžíce brusinek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
2 lžíce vína
skořice
olej
Postup
Plátky ryby osolíme a opepříme (na ryby použijeme raději bílý pepř). Dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso z obou stran a opečeme nad grilem nebo na pánvi. Během grilování potíráme brusinkovou směsí. Jestliže opékáme maso na pánvi, pak po opečení dáme zbytek marinády a brusinky na pánev a maso směsí přelijeme. Rybu zdobíme nakrájenými plátky citronu. Podáváme s brambory nebo rýží.
Obměny: Místo ryby lze použít i drůbeží nebo vepřové řízky.Brusinky lze použít i zmrazené nebo kompotované - v tomto případě necháme odkapat šťávu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 558x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilované ryby s brusinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!