Bramboračka s houbami
Suroviny
1,5 l vody
500 g brambor
80 g zeleniny
1/4 hlávky kapusty
60 g másla
80 g mouky
100 g čerstvých hub
sůl
majoránka
1 stroužek česneku
3 zrnka pepře
kmín
(libeček)
Postup
Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do studené osolené vody s kmínem. Přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, nakrájenou a spařenou kapustu, trochu kmínu, majoránku a zrnka pepře. Když se polévka chvíli vařila, zahustíme ji jíškou z hladké mouky a tuku, rozmíchanou ve vlahé vodě a ještě půl hodiny polévku povaříme. Ke konci varu přidáme dobře očištěné a na kostičky nakrájené čerstvé houby, prolisovaný česnek a nasekaný libeček.
Obměny:
Lze použít i vývar například z vepřových žebírek - po obrání masa vznikne něco jako masová bramboračka.
Místo libečku lze použít pažitku či petrželku.
Nemáme-li rádi kapustu, nemusíme ji přidávat - lze nahradit i jinou dostupnou zeleninou např. pórkem.
Místo čerstvých hub lze použít sušené, namočené předem ve vodě nebo povařené v mléce a potom udušené na másle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 807x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramboračka s houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!