Vepřové kotlety na pepři s pivem
Suroviny
4 vepřové kotlety
sůl
1 lžička zeleného pepře
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
2 lžíce strouhaného chleba
Postup
Kotlety opláchneme, osušíme a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme a společně se solí jím potřeme naklepané kotlety. Na pánvi si rozpálíme olej a připravené kotlety z obou stran rychle opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, pepř a kmín a také osmahneme, podlijeme vše vodou a necháme dusit. Když kotlety změknou, necháme šťávu téměř vydusit, zasypeme strouhaným chlebem a zalijeme pivem a ještě podusíme. Podáváme s chlebem nebo brambory. Zapřísáhlí antipivaři mohou místo piva použít vývar.
A zeleninová příloha Ledový salát, cherry rajčata, salátová okurka, červená paprika. Vše oprané, nakrájené, pokapané olivovým olejem, vinným octem a osolené.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 985x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety na pepři s pivem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!