Pekingské zelí s jogurtem a hořčicí
Suroviny
l menší pekingské (čínské zelí)
sůl
cukr
1 větší cibule
1 červená paprika
1 lžička ostré hořčice
2 lžíce sekaných arašídů
1 lžička kari
1 malý bílý jogurt
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
špetka mletého hřebíčku
Postup
Zelí si nakrájíme na tenké proužky, osolíme, osladíme a smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a s paprikou nakrájenou na proužky. Na lžíci oleje opražíme arašídy a kari. Jogurt osolíme, smícháme s citronovou šťávou, rozetřeným česnekem, hořčicí a roztlučeným (či rozemletým) hřebíčkem. Jogurtovou zálivku promícháme se zelím a přelijeme olejem s opraženými arašídy a kari.
Obměny: kromě pekingského nebo čínského zelí lze použít i tzv. ledový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 833x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pekingské zelí s jogurtem a hořčicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!