Hruškový koláč s anýzem
Suroviny
500 g hladké mouky
špetka soli
1 kypřící prášek
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžička anýzu
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na plech
6 větších hrušek
moučkový a vanilinový cukr na posypání
Postup
Do odvážené mouky dobře zamícháme kypřící prášek, přidáme špetku soli a máslo nakrájené na kousky. Přidáme dvě lžíce studené vody a rukama dobře vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme v chladu krátce odpočinout. Potom každou polovinu vyválíme na obdélník velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou a jeden plát těsta na něj přeneseme. Na něj nakrouháme oloupané hrušky, posypeme cukrem, anýzem a přikryjeme druhým plátem těsta. Povrch propícháme na několika místech vidličkou, aby mohla unikat pára při pečení. Moučník pokapeme (potřeme mašlovačkou) rozehřátým máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem ochuceným trochou vanilinového cukru a po vychladnutí nakrájíme.
Místo hrušek lze použít i jablka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 852x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hruškový koláč s anýzem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!