Vepřové nudličky s anýzem

Suroviny

400 g vepřového masa (plecko)
1 vejce
1 lžíce škrobové moučky
sůl
3 lžíce oleje
1 lžička anýzu
1 větší cibule
2 papriky nebo hrst krájeného zelí
3 žampiony nebo 1 lžíce sušených hub
1 pálivá paprička
špetka mletého zázvoru
1 lžíce sojové omáčky
špetka glutamanu

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na malé nudličky. V misce si připravíme těstíčko z rozšlehaného vejce, škrobové moučky a špetky soli - nudličky masa do této směsi dobře zamícháme a necháme chvíli odležet. Připravíme si zeleninu - cibuli nakrájenou na proužky, papriky (nebo bílé zelí) rovněž nakrájené na proužky. Pokud máme sušené houby, namočíme si je předem na chvíli do vody. Na pánvi si rozpálíme olej, vhodíme do něj anýz, osmahneme a část anýzu potom vyjmeme. V anýzovém oleji pak opečeme rychle ze všech stran masové nudličky, přidáme připravenou zeleninu a houby a za stálého míchání rovněž opečeme. Nakonec podlijeme trochou vody, přidáme pálivou papričku, zázvor, sojovou omáčku a glutaman a prohřejeme. Podáváme se špagetami nebo s rýží a se zeleninovým (např. zelným) salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové nudličky s anýzem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist