Vepřové nudličky s anýzem
Suroviny
400 g vepřového masa (plecko)
1 vejce
1 lžíce škrobové moučky
sůl
3 lžíce oleje
1 lžička anýzu
1 větší cibule
2 papriky nebo hrst krájeného zelí
3 žampiony nebo 1 lžíce sušených hub
1 pálivá paprička
špetka mletého zázvoru
1 lžíce sojové omáčky
špetka glutamanu
Postup
Maso nakrájíme na malé nudličky. V misce si připravíme těstíčko z rozšlehaného vejce, škrobové moučky a špetky soli - nudličky masa do této směsi dobře zamícháme a necháme chvíli odležet. Připravíme si zeleninu - cibuli nakrájenou na proužky, papriky (nebo bílé zelí) rovněž nakrájené na proužky. Pokud máme sušené houby, namočíme si je předem na chvíli do vody. Na pánvi si rozpálíme olej, vhodíme do něj anýz, osmahneme a část anýzu potom vyjmeme. V anýzovém oleji pak opečeme rychle ze všech stran masové nudličky, přidáme připravenou zeleninu a houby a za stálého míchání rovněž opečeme. Nakonec podlijeme trochou vody, přidáme pálivou papričku, zázvor, sojovou omáčku a glutaman a prohřejeme. Podáváme se špagetami nebo s rýží a se zeleninovým (např. zelným) salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 571x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové nudličky s anýzem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!