Jablečné (hruškové) lívance
Suroviny
400 ml mléka
160 g ovesných vloček
140 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce strouhanky
400 g strouhaných jablek (hrušek)
sůl
olej na opékání
Postup
Ovesné vločky namočíme do horkého mléka a necháme nabobtnat. Když změknou, přidáme mouku, žloutek, cukr, sůl a strouhanku, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a na pánvi nebo na lívanečníku opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem.
Stejně lze dělat i hruškové lívance a pokud náhodou nemáte rádi skořici, lze je tence namazat rybízovou nebo broskvovou marmeládou. I tak chutnají výborně. V jablečné variantě se dobře zapíjejí studeným mlékem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 779x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablečné (hruškové) lívance
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!