Jablečné (hruškové) lívance

Suroviny

400 ml mléka
160 g ovesných vloček
140 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce strouhanky
400 g strouhaných jablek (hrušek)
sůl
olej na opékání

recept nemá fotografii

Postup

Ovesné vločky namočíme do horkého mléka a necháme nabobtnat. Když změknou, přidáme mouku, žloutek, cukr, sůl a strouhanku, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a na pánvi nebo na lívanečníku opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem.
Stejně lze dělat i hruškové lívance a pokud náhodou nemáte rádi skořici, lze je tence namazat rybízovou nebo broskvovou marmeládou. I tak chutnají výborně. V jablečné variantě se dobře zapíjejí studeným mlékem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 779x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné (hruškové) lívance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist