Opečené brambory s naťovou cibulkou

Suroviny

1,5 kg brambor
svazek naťové cibulky
2 bílé jogurty
sůl
olej na fritování

recept nemá fotografii

Postup

V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou. Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibulka, kterou můžete mít čerstvou po celý rok až dlouho do zimy a která je nenáročná na péči. Dále si rozmícháme jogurty s mlékem a solí tak, aby vznikla tekutina trochu hustší než kefír. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme ve fritovacím hrnci až se na nich vytvoří zlatá a křupavá kůrka. Ještě horké servírujeme na talíř, polijeme zředěným a ochuceným jogurtem a hustě posypeme nakrájenou cibulkou. Vhodným doplňkem této dietní a lehké večeře může být na kolečka nakrájená salátová okurka či na čtvrtky nakrájená rajčata.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 043x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist