Opečené brambory s naťovou cibulkou
Suroviny
1,5 kg brambor
svazek naťové cibulky
2 bílé jogurty
sůl
olej na fritování
Postup
V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou. Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibulka, kterou můžete mít čerstvou po celý rok až dlouho do zimy a která je nenáročná na péči. Dále si rozmícháme jogurty s mlékem a solí tak, aby vznikla tekutina trochu hustší než kefír. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme ve fritovacím hrnci až se na nich vytvoří zlatá a křupavá kůrka. Ještě horké servírujeme na talíř, polijeme zředěným a ochuceným jogurtem a hustě posypeme nakrájenou cibulkou. Vhodným doplňkem této dietní a lehké večeře může být na kolečka nakrájená salátová okurka či na čtvrtky nakrájená rajčata.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 043x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!