Vepřová játra s jablky a cibulkou
Suroviny
500 g vepřových jater
6 středně velkých cibulí
2 lžíce oleje (slunečnicového)
4 menší jablka
pepř
sůl
majoránka
Postup
Játra omyjeme a máčíme 30 minut ve studené vodě. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a cibuli v něm osmahneme, až zesklovatí. Vyjmeme ji z pánve a uchováme v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Lehce je osmahneme na pánvi - musí ale zůstat pevná. Také je vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Játra nakrájíme na malé kousky, do pánve přilijeme zbývající olej a rozpálíme jej. Játra v něm osmahneme, okořeníme černým pepřem, solí a majoránkou. Na talíř servírujeme osmažená játra s přiloženou osmaženou cibulí a jablky. Jako příloha je vhodná rýže, ale i brambory.
Vzhledem k tomu, že játra nejsou právě nejzdravější, nedoporučuji je vařit příliš často.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 800x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová játra s jablky a cibulkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!