Škubánky

Suroviny

1 kg brambor
100 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
sůl
máslo nebo sádlo

na posypání
tvaroh nebo mletý mák, moučkový cukr a rozpuštěné máslo

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do kastrolu, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme je tak, aby nebyly příliš měkké. Pak ne nescezené brambory nasypeme hladkou i hrubou mouku. Druhou stranou vařečky uděláme do brambor několik otvorů. Když voda vystoupí a mouka je důkladně spařená, slijeme přebytečnou vodu. Těsto důkladně rozmačkáme a mícháme, dokud není tuhé a hladké. Pokud je třeba, dosolíme ho. Lžící namočenou do horkého másla nebo sádla vykrajujeme úhledné noky, které klademe na talíř.
Podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo mletým mákem, moučkovým cukrem (není nutný) a polité rozpuštěným máslem. Pokud použijeme mák a škubánky nesladíme, můžeme je polít rozpuštěným sádlem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 144x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,13 (počet: 8) 7,13 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Škubánky

anonym: pondělí 29. ledna 2007
Používám pouze hrubou mouku a vodu částečně slévám před nasypáním mouky.Otvorů je předepsáno 7./sedum šťouchů do kucmouchu!!!/

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist