Kyselé zelí nakládané netradičně
Suroviny
1 kg hlávkového bílého zelí
20 g cukru
10g soli
kmín
Postup
Uvedený rozpočet je třeba upravit podle váhy nakrouhaného zelí!
Zelí nakrouháme, promícháme s cukrem, solí a kmínem a co nejvíce napěchujeme do sklenic se šroubovacími víčky. Víčka dobře utáhneme. Sklenice naskládáme na vyšší plech a uložíme do místnosti, kde je teplo a nebude vadit linoucí se odér (nejlepší je půda). Zelí totiž samo zkvasí a vytéká šťáva. Jakmile tato přestává vytékat, sklenice se sama zatáhne. Asi za 10 dní je hotovo, vydrží i rok. Čím je původní syrové zelí šťavnatější, tím lépe.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 816x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kyselé zelí nakládané netradičně
anonym: | úterý 7. října 2014 |
Tak jsem tu sklenici vyhodil.... | |
anonym: | pondělí 25. srpna 2014 |
Je to nějaký divný... Zkusil jsem takhle jednu sklenici 0,7l, pořádně napěchoval a po čtyřech dnech je tam tak 1cm šťávy a nic zatim nekvasí... |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!