Kuře s cuketo-hruškovou přílohou
Suroviny
1 kuře (velikost dle počtu strávníků)
4 malé cukety
4 hrušky
1 dl bílého vína
sůl
pepř
máslo
hřebíček
1 lžička cukru
skořice
Postup
Kuře rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme a osolíme. Upečeme běžným způsobem na másle. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme je na osminky. Cukety oloupeme a nakrájíme je na malé špalíčky. Obojí opečeme na másle, zalijeme vínem, přidáme sůl, cukr a špetku skořice a 1 až dva hřebíčky. Podusíme zhruba pět minut a cuketo-hrušková příloha k pečenému kuřeti je hotová. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.
Tento předpis má hned několik výhod - kuře upravíme zase jednou jinak, než obvykle a zároveň spotřebujeme jak trochu cuket, tak i trochu hrušek. Obojího bývá v jednu chvíli více než dost.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 514x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře s cuketo-hruškovou přílohou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!