Kuře s paprikovými lusky
Suroviny
400 g kuřecího masa
3 lžíce sádla
2 paprikové lusky (červený + zelený)
50 g mladé kedlubny
půl šálku hovězího vývaru
1 lžíce červeného vína
špetka Glutasolu
1 lžička zázvorového oleje
1 vejce
1 lžička máčeného škrobu
1 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
pažitka
Postup
Kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky a promícháme se škrobobou moučkou, vejce, solí a sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si připravíme dva paprikové lusky - zbavíme je jader a nakrájíme na kostičky. Na tenké plátky nakrájíme mladou kedlubnu. Na pánvi si rozpálíme sádlo, vložíme do něj maso a mícháme, až maso zbělí. Potom přidáme nakrájené paprikové lusky a kedlubnu. Opět zamícháme, podlijeme vývarem, zmírníme oheň, dochutíme Glutasolem, vínem, lžičkou zázvorového oleje a lžičkou máčeného škrobu. Vhodnou přílohou je rýže. Zeleninovým salátem nebo alespoň kousky barevné zeleniny na ozdobení nic nezkazíte. Co takhle přidat trochu nakrájeného čínského zelí ozdobeného několika půlměsíčky rajčat
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře s paprikovými lusky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!