Vepřové kotlety v marinádě
Suroviny
4 vepřové kotlety
2 stroužky česneku
olej
sůl
Na marinádu:
2 lžíce medu
2 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce bílého vína
špetka zázvoru
4 kuličky nového koření
1 lžička solamylu
Postup
Nejdříve si připravíme marinádu - koření, med, horčici a víno svaříme a do horké marinády přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci studené vody. Kotlety důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme, na okrajích několikrát nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme se a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Potom dáme kotlety nejméně na dvě hodiny do marinády a alespoň jednou je v marinádě obrátíme. Opékáme je na rozpáleném oleji jako minutku - tj. velmi krátce nebo je grilujeme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo zeleninový salát a černý chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 038x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety v marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!