Karbanátky s libečkem
Suroviny
500 g mletého masa
2 vejce
1 větší cibule
2 žemle
1 lžička hořčice
sůl
hrneček mléka
mletý pepř
4 lžíce čerstvého libečku
olej na smažení
Postup
Libeček opereme pod studenou vodou a drobně nasekáme. Pokud jej nemáme, můžeme jej nahradit zelenou petrželkou a celerovou natí. Žemle namočíme v mléce, necháme změknout a rozmačkáme je vidličkou na malé kousky. Mleté maso (vepřové + hovězí, ale stačí pouze vepřové) dobře rukama promícháme s jemně nakrájenou cibulí, rozmačkanými žemlemi, pepřem a solí. Nakonec vmícháme do masové směsi drobně nasekaný libeček a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme je na rozpáleném oleji. Karbanátky se podávají přelité na talíři některým druhem rajčatové omáčky, ale často stačí je pokapat pouze kečupem. Jako přílohu lze použít vařené brambory nebo rýži, ale dobrý je také tmavý chléb. Tuto pochoutku sice nevaříme příliš často - ale vzpomeneme na ni vždy na jaře, kdy nám pod okny na městském dvorku vyrazí mohutný libečkový keř.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 011x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Karbanátky s libečkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!